dilluns, 23 de juliol del 2012

44ª Trobada dels AOV.






44ª Trobada dels Amics de l’Ofici de Viure. Sant Martí d’Empúries, 25 d’agost de 2012
Tai-txi, ioga i txi-kung

Ara que estem a l’estiu hem cregut interessant fer alguna trobada a la platja i així poder gaudir de l’energia del mar. Hem pensat que podríem trobar-nos a Sant Martí d’Empúries i passar el dia allà. La idea és trobar-nos com sempre al voltant de les 11 del matí i fer algunes activitats de Tai-txi, Txi-kung i ioga, així com una meditació després de dinar.


Programa:
11h: Arribada a Sant Martí d’Empúries. Punt de trobada, la pineda que hi ha just abans d’arribar a la platja
11h a 12h15: Temps per banyar-se i disfrutar de l’energia que ens dóna el mar
12h15 a 14h30: Tallers de Tai-txi, Txi-kung i Ioga a la pineda. Podrem fer totes tres coses, dues o una de sola...  Comptarem amb la col·laboració de grans mestres per a ajudar-nos en aquests àmbits: la Maite Fruitos (Tai-txi), la Marta Domínguez (txi-kung), així que tinguem el nom de la persona que farà el ioga us ho indicarem.
14h30 a 16h: Dinar a la zona habilitada per a picnic a la pineda
16h: Passejada pel camí vell de l’Escala fins arribar a les runes d’Empúries des d’on tindrem  una esplèndida vista del Moll grec, del poble de l’Escala i de la punta Mongó i activitats de connexió amb el mar a la zona del Moll grec 
17h30 a 18h30: Meditació
En aquesta ocasió l'activitat no està exclusivament reservada als membres del grup i es podran fer reserves per segones o terceres persones i també hi poden venir els nens i les nenes. Com que es tracta d’una trobada a l’aire lliure tampoc hi haurà limitació en el nombre d’inscrits. Malgrat tot, per tal de poder organitzar bé la trobada seria important que ens indiquéssiu qui de vosaltres vol venir i si veniu amb d’altres persones. És per això que us demanem que envieu un correu electrònic a info@amicsdeloficideviure.org indicant el nom de les persones que vindran. Si veniu amb nens i nenes ens aniria molt bé saber quines edats tenen.
A banda de portar el dinar, aquesta vegada estaria bé que portéssiu també algun coixí o màrfega per seure a terra durant la meditació. També és aconsellable portar un barret o una gorra, una cantimplora i molta crema solar.


Algunes informacions sobre Sant Martí d’Empúries:

Sant Martí d'Empúries
Població: 50 h [2006]

Poble (emporitans) del municipi de l'Escala (Alt Empordà), situat a la costa, en un petit promontori (antiga illa de Sant Martí d'Empúries, unida després a la costa), que correspon al primer establiment grec de la ciutat d'Empúries o Paleàpolis.
La decadència de la ciutat romana motivada per les invasions dels ss III i V i per les males condicions naturals del port motivaren que la població d'Empúries, a l'alta edat mitjana, es refugiés al promontori de Sant Martí (l'església és esmentada ja el 842). Esdevingué la primitiva capital del comtat d'Empúries fins a les invasions normandes del s IX; el comte Gausbert féu restaurar o reedificar la població el 927. Les restes de les muralles medievals i del castell d'Empúries són del s XIII. També en aquesta època fou edificada una nova església, substituïda al començament del s XVI (1507) per l'actual, gòtica i fortificada. El castell fou incendiat el 1285 per les forces franceses de l'almirall Guillem de Lodeva. Durant la guerra contra Joan II fou pres per les forces de la reina i l'infant Ferran el 1467 i confiat a Pere de Torroella, l'escriptor i militar, que l'abril de 1468 s'hagué de rendir al duc de Lorena després d'uns quants mesos de setge. Acabada la guerra, Pere de Torroella tingué drets sobre la població i reféu les muralles. Sofrí també atacs dels pirates. El 1675 fou saquejada per les tropes del mariscal Schömberg. A partir del s XV es formà el nucli de l'Escala, i les seves condicions més favorables com a port feren que al s XVIII suplantés Sant Martí com a cap del municipi. La població anà minvant i moltes cases s'enderrocaren, fins que, modernament, a partir sobretot dels anys cinquanta i en part gràcies al boom turístic, el vell nucli ha estat refet, moltes cases han estat restaurades i habilitades com a llocs de segona residència i s'ha creat també una urbanització de torres i xalets extramurs.


Una abraçada de llum,

Àngels Campà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada