dissabte, 25 de febrer del 2012

39ª Trobada dels Amics de l'Ofici de Viure. Torredembarra,


La 39ª Trobada dels Amics de l'Ofici de Viure es farà a Torredembarra el diumenge 18 de març. En aquesta ocasió treballarem sobre les constel·lacions familiars i ens acompanyarà el constel·lador familiar Jordi Amenós.

Què són les Constel · lacions Familiars?

A la página web de l’Institut Gestalt de Barcelona lleguim:
És la metodologia fenomenològica i sistèmica creada per Bert Hellinger, psicoterapeuta alemany, que ha enriquit el panorama terapèutic a partir de les comprensions dels Ordres de l'Amor i els Moviments de l'Ànima. En el treball de Constel · lacions s'aconsegueix, en un temps breu, comprensions molt clares sobre les dinàmiques i implicacions familiars que mantenen els problemes i, sovint, es desenvolupen importants moviments de solució.



El treball de Constel · lacions mira aquesta xarxa de vincles en la qual totes les persones estem inserides i clarifica la direcció de l'amor de manera que s'orienti al desenvolupament i al creixement, i pugui renunciar a manifestar-se en símptomes, limitacions i desgràcies. La principal aportació de Bert Hellinger és l'explicitació dels Ordres de l'Amor, sostinguda en la idea que l'Amor creix i floreix dintre d'un Ordre que dóna a cada membre de la família o del sistema, un lloc de dignitat i respecte. Tots som membres d'una família i estem lligats per profunds llaços d'amor i lleialtat. En molts casos, aquest amor que ens pot portar a la felicitat, ens pot portar dissort i fins i tot malaltia.

Bert Hellinger va observar, al llarg del seu treball amb sistemes familiars, les dinàmiques que comporten identificacions i implicacions tràgiques d'una generació a la següent: la mort primerenca d'un membre de la família, quan algú va ser expulsat o oblidat, o se li va negar la pertinença; quan hi ha injustícies i desequilibris en el balanç entre el donar i el prendre, la dinàmica de seguir a la mort a altres persones; voler morir i portar càrregues en lloc d'altres; expiacions de culpes d'anteriors; moviments amorosos interromputs cap als pares, etc. Aquests són fets, entre altres, que poden tenir efectes en les generacions posteriors de manera totalment inconscient, com també ser la base de moltes neurosis.

En el treball de Constel · lacions Familiars les dinàmiques i implicacions que generen dissort surten a la llum i, en restablir els Ordres de l'Amor, apareixen solucions que fan fluir l'amor per al benestar i alleujament de tots els membres d'una família.


Programa:
11h: Arribada a Torredembarra i activitats per conèixer els participants
11h30 a 14h30: Què són les constel·lacions familiars? Amb Jordi Amenós
14h30 a 16h00: Dinar compartit entre els assistents i passejada pels entorns
16h00 a 18h30: Continuació del taller Què són les constel·lacions familiars? Amb Jordi Amenós

Jordi Amenós és constelador familiar. Narrador de contes per adults, especialitzat en conte i metàfora terapéutica. Format en Constelacios Familiars, Master en Hipnosis Ericksoniana i PNL, Master en Coaching amb PNL, Trainer en PNL, Hypnotits per la Proufood School. Master en PNL i comunicació.

DONAT QUE NOMÉS HI HA 60 PLACES PER A AQUESTA ACTIVITAT, CONVÉ QUE DEMANEU LA VOSTRA ASSISTÈNCIA A LA TROBADA ENVIANT UN MISSATGE A info@amicsdeloficideviure.org
Els socis dels amics de l’Ofici de Viure tindran prioritat en la reserva i confirmació de la plaça fins el dia 2 de març a les 24h. Després d’aquesta hora i data es confirmarà l’assistència a aquells no-socis que hagin manifestat el seu interès en assistir a la trobada.
EL FET DE CLICAR ASSISTIRÉ EN L’EVENT DEL FACEBOOK NO GARANTEIX TENIR PLAÇA CONFIRMADA A LA TROBADA. NOMÉS PODEN ACCEDIR A TENIR PLAÇA ELS SOCIS, ELS MEMBRES DEL GRUP DEL FACEBOOK, ELS SEGUIDORS DEL BLOC O LES PERSONES QUE REBEN EL MISSATGE SETMANAL DEL GRUP QUE HAGIN ENVIAT UN MISSATGE A info@amicsdeloficideviure.org Només s’acceptarà una sol·licitud per missatge i només s'accepten reserves per la mateixa persona que envia el missatge. No es poden fer reserves per segones o terceres persones. Si dos membres o més del grup volen assistir-hi plegats, cadascú ha d’enviar un missatge demanant assistir. Si no ho féssim així, minvaria molt el nombre de membres del grup que podrien assistir a la trobada.

LES PLACES S'ATORGARAN PER ESTRICTE ORDRE D'ARRIBADA DELS MISSATGES I NO ES TINDRAN EN COMPTE LES SOL•LICITUDS FETES EN FILS DE DEBAT O EN EL MUR.
LA CONFIRMACIÓ DE LES PLACES ES FARÀ AL MUR DE L'ESDEVENIMENT I AL BLOG. LES PERSONES QUE OBTINGUIN PLAÇA REBRAN UN MAIL AMB LES INDICACIONS FINALS PER LA TROBADA.

Font Agudes col·labora amb els Amics de l'Ofici de Viure aportant aigua a les nostres trobades. Des d'aquí els ho agraïm de tot cor. Gràcies, gràcies, gràcies

Aquesta activitat és completament gratuïta.

7 comentaris:

  1. Tenen plaça confirmada les sòcies:
    1. Pilar Palao
    2. Elisabet Llistosella
    3. Teresa Romagosa
    4. Marga Masdeu
    5. Mercè Solé
    6. Mercè Vilanova

    ResponElimina
  2. Tenen plaça confirmada:
    6. Silvia Colas
    7. Isabel Rosa Trinidad

    ResponElimina
  3. Tenen plaça confirmada:
    8. Xavier Vicedo
    9. Teresa Jove
    10. Dolors Muñoz
    11. Montse Pons

    ResponElimina
  4. Tenen plaça confirmada:
    12. Mercè Roc
    13. Pilar Moratilla
    14. Isabel Nil
    15. Josep Querol
    16. Noemí Casimiro
    17. Carme Gargallo
    18. Albert Martínez
    19. Jordi Pagès
    20. Jamina Mestres
    21. Àngels Ubiedo
    22. Josep Salvi
    23. Tere Juanpere
    24. Anna Colomer
    25. Marga Esteban
    26. Silvia Solé
    27. Natasha Madeleine Brooke
    28. Valentin Montaña
    29. Carme Beltran
    30. Mercè Domènech
    31. David Pérez
    32. Maria Garcia
    33. Llum Roig
    34. Natàlia Alonso
    35. Vicky Ramirez
    36. Eva Mohedano
    37. Sergi Llanos
    38. Esther Luengos
    39. Gala Cendon
    40. Joan Garcia
    41. Laura Balart
    42. Montserrat Guixens
    43. Angeles López
    44. Josep Negre
    45. Maria Jesus Moratilla

    ResponElimina
  5. Tenen plaça confirmada:
    46. Roger Molina
    47. Isabel Fernandez Nizieta
    48. Felisa Macià
    49. Dolors Muñoz
    50. Marta Guell
    51. Montserrat Roig
    52. Jovita Costa
    53. Felip Esteve
    54. Laura Gay
    55. Toni Duran
    56. Montse Botines
    57. Núria Doya
    58. Joana Ventura
    59. Xesca Montoro
    60. Josep de la Torre
    61. Marina Pinteño
    62. Manel Martinez

    ResponElimina
  6. Tenen plaça confirmada:
    61. Josep Coscojuela
    62. Elisabeth Vallès
    63. Ana Garcia
    64. Zuzana Martinakova
    65. Elvira Zamora Cocera
    66. Anna M. Reyes

    ResponElimina