dissabte, 25 de febrer de 2012

39ª Trobada dels Amics de l'Ofici de Viure. Torredembarra,


La 39ª Trobada dels Amics de l'Ofici de Viure es farà a Torredembarra el diumenge 18 de març. En aquesta ocasió treballarem sobre les constel·lacions familiars i ens acompanyarà el constel·lador familiar Jordi Amenós.

Què són les Constel · lacions Familiars?

A la página web de l’Institut Gestalt de Barcelona lleguim:
És la metodologia fenomenològica i sistèmica creada per Bert Hellinger, psicoterapeuta alemany, que ha enriquit el panorama terapèutic a partir de les comprensions dels Ordres de l'Amor i els Moviments de l'Ànima. En el treball de Constel · lacions s'aconsegueix, en un temps breu, comprensions molt clares sobre les dinàmiques i implicacions familiars que mantenen els problemes i, sovint, es desenvolupen importants moviments de solució.El treball de Constel · lacions mira aquesta xarxa de vincles en la qual totes les persones estem inserides i clarifica la direcció de l'amor de manera que s'orienti al desenvolupament i al creixement, i pugui renunciar a manifestar-se en símptomes, limitacions i desgràcies. La principal aportació de Bert Hellinger és l'explicitació dels Ordres de l'Amor, sostinguda en la idea que l'Amor creix i floreix dintre d'un Ordre que dóna a cada membre de la família o del sistema, un lloc de dignitat i respecte. Tots som membres d'una família i estem lligats per profunds llaços d'amor i lleialtat. En molts casos, aquest amor que ens pot portar a la felicitat, ens pot portar dissort i fins i tot malaltia.

Bert Hellinger va observar, al llarg del seu treball amb sistemes familiars, les dinàmiques que comporten identificacions i implicacions tràgiques d'una generació a la següent: la mort primerenca d'un membre de la família, quan algú va ser expulsat o oblidat, o se li va negar la pertinença; quan hi ha injustícies i desequilibris en el balanç entre el donar i el prendre, la dinàmica de seguir a la mort a altres persones; voler morir i portar càrregues en lloc d'altres; expiacions de culpes d'anteriors; moviments amorosos interromputs cap als pares, etc. Aquests són fets, entre altres, que poden tenir efectes en les generacions posteriors de manera totalment inconscient, com també ser la base de moltes neurosis.

En el treball de Constel · lacions Familiars les dinàmiques i implicacions que generen dissort surten a la llum i, en restablir els Ordres de l'Amor, apareixen solucions que fan fluir l'amor per al benestar i alleujament de tots els membres d'una família.


Programa:
11h: Arribada a Torredembarra i activitats per conèixer els participants
11h30 a 14h30: Què són les constel·lacions familiars? Amb Jordi Amenós
14h30 a 16h00: Dinar compartit entre els assistents i passejada pels entorns
16h00 a 18h30: Continuació del taller Què són les constel·lacions familiars? Amb Jordi Amenós

Jordi Amenós és constelador familiar. Narrador de contes per adults, especialitzat en conte i metàfora terapéutica. Format en Constelacios Familiars, Master en Hipnosis Ericksoniana i PNL, Master en Coaching amb PNL, Trainer en PNL, Hypnotits per la Proufood School. Master en PNL i comunicació.

DONAT QUE NOMÉS HI HA 60 PLACES PER A AQUESTA ACTIVITAT, CONVÉ QUE DEMANEU LA VOSTRA ASSISTÈNCIA A LA TROBADA ENVIANT UN MISSATGE A info@amicsdeloficideviure.org
Els socis dels amics de l’Ofici de Viure tindran prioritat en la reserva i confirmació de la plaça fins el dia 2 de març a les 24h. Després d’aquesta hora i data es confirmarà l’assistència a aquells no-socis que hagin manifestat el seu interès en assistir a la trobada.
EL FET DE CLICAR ASSISTIRÉ EN L’EVENT DEL FACEBOOK NO GARANTEIX TENIR PLAÇA CONFIRMADA A LA TROBADA. NOMÉS PODEN ACCEDIR A TENIR PLAÇA ELS SOCIS, ELS MEMBRES DEL GRUP DEL FACEBOOK, ELS SEGUIDORS DEL BLOC O LES PERSONES QUE REBEN EL MISSATGE SETMANAL DEL GRUP QUE HAGIN ENVIAT UN MISSATGE A info@amicsdeloficideviure.org Només s’acceptarà una sol·licitud per missatge i només s'accepten reserves per la mateixa persona que envia el missatge. No es poden fer reserves per segones o terceres persones. Si dos membres o més del grup volen assistir-hi plegats, cadascú ha d’enviar un missatge demanant assistir. Si no ho féssim així, minvaria molt el nombre de membres del grup que podrien assistir a la trobada.

LES PLACES S'ATORGARAN PER ESTRICTE ORDRE D'ARRIBADA DELS MISSATGES I NO ES TINDRAN EN COMPTE LES SOL•LICITUDS FETES EN FILS DE DEBAT O EN EL MUR.
LA CONFIRMACIÓ DE LES PLACES ES FARÀ AL MUR DE L'ESDEVENIMENT I AL BLOG. LES PERSONES QUE OBTINGUIN PLAÇA REBRAN UN MAIL AMB LES INDICACIONS FINALS PER LA TROBADA.

Font Agudes col·labora amb els Amics de l'Ofici de Viure aportant aigua a les nostres trobades. Des d'aquí els ho agraïm de tot cor. Gràcies, gràcies, gràcies

Aquesta activitat és completament gratuïta.

7 comentaris:

 1. Tenen plaça confirmada les sòcies:
  1. Pilar Palao
  2. Elisabet Llistosella
  3. Teresa Romagosa
  4. Marga Masdeu
  5. Mercè Solé
  6. Mercè Vilanova

  ResponElimina
 2. Tenen plaça confirmada:
  6. Silvia Colas
  7. Isabel Rosa Trinidad

  ResponElimina
 3. Tenen plaça confirmada:
  8. Xavier Vicedo
  9. Teresa Jove
  10. Dolors Muñoz
  11. Montse Pons

  ResponElimina
 4. Tenen plaça confirmada:
  12. Mercè Roc
  13. Pilar Moratilla
  14. Isabel Nil
  15. Josep Querol
  16. Noemí Casimiro
  17. Carme Gargallo
  18. Albert Martínez
  19. Jordi Pagès
  20. Jamina Mestres
  21. Àngels Ubiedo
  22. Josep Salvi
  23. Tere Juanpere
  24. Anna Colomer
  25. Marga Esteban
  26. Silvia Solé
  27. Natasha Madeleine Brooke
  28. Valentin Montaña
  29. Carme Beltran
  30. Mercè Domènech
  31. David Pérez
  32. Maria Garcia
  33. Llum Roig
  34. Natàlia Alonso
  35. Vicky Ramirez
  36. Eva Mohedano
  37. Sergi Llanos
  38. Esther Luengos
  39. Gala Cendon
  40. Joan Garcia
  41. Laura Balart
  42. Montserrat Guixens
  43. Angeles López
  44. Josep Negre
  45. Maria Jesus Moratilla

  ResponElimina
 5. Tenen plaça confirmada:
  46. Roger Molina
  47. Isabel Fernandez Nizieta
  48. Felisa Macià
  49. Dolors Muñoz
  50. Marta Guell
  51. Montserrat Roig
  52. Jovita Costa
  53. Felip Esteve
  54. Laura Gay
  55. Toni Duran
  56. Montse Botines
  57. Núria Doya
  58. Joana Ventura
  59. Xesca Montoro
  60. Josep de la Torre
  61. Marina Pinteño
  62. Manel Martinez

  ResponElimina
 6. Tenen plaça confirmada:
  61. Josep Coscojuela
  62. Elisabeth Vallès
  63. Ana Garcia
  64. Zuzana Martinakova
  65. Elvira Zamora Cocera
  66. Anna M. Reyes

  ResponElimina