dilluns, 26 de juliol del 2010

20ª Trobada dels Amics de l’Ofici de Viure. Sant Martí d’Empúries, 28 d’agost de 2010



Tai-txi, ioga i txi-kung
Ens va agradar tant la trobada de l’any passat a Sant martí d’Empúries que la volem repetir gairebé idèntica. 


Programa:
11h: Arribada a Sant Martí d’Empúries. Punt de trobada, la pineda que hi ha just abans d’arribar a la platja
11h30 a 13h: Temps per banyar-se i disfrutar de l’energia que ens dóna el mar
13h a 15h: Tallers de Tai-txi, Txi-kung i Ioga a la pineda. Podrem fer totes tres coses, dues o una de sola... Comptarem amb la col•laboració de grans mestres per a ajudar-nos en aquests àmbits: la Maite Fruitós i la Marta Domínguez.
15h a 16’30: Dinar a la zona habilitada per a picnic a la pineda
16’30h: Passejada pel camí vell de l’Escala fins arribar a les runes d’Empúries des d’on tindrem una esplèndida vista del Moll grec, del poble de l’Escala i de la punta Mongó.
17h30 a 19h: Activitats de connexió amb el mar a la zona del Moll grec 
En aquesta ocasió l'activitat no està exclusivament reservada als membres del grup i es podran fer reserves per segones o terceres persones i també hi poden venir els nens i les nenes. Com que es tracta d’una trobada a l’aire lliure tampoc hi haurà limitació en el nombre d’inscrits. Malgrat tot, per tal de poder organitzar bé la trobada seria important que ens indiquéssiu qui de vosaltres vol venir i si veniu amb d’altres persones. És per això que us demanem que envieu un correu electrònic a amicsdeloficideviure@gmail.com indicant el nom de les persones que vindran. Si veniu amb nens i nenes ens aniria molt bé saber quines edats tenen.

A banda de portar el dinar és aconsellable portar un barret o una gorra, una cantimplora i molta crema solar.

Algunes informacions sobre Sant Martí d’Empúries:
Sant Martí d'Empúries

Població: 50 h [2006]

Poble (emporitans) del municipi de l'Escala (Alt Empordà), situat a la costa, en un petit promontori (antiga illa de Sant Martí d'Empúries, unida després a la costa), que correspon al primer establiment grec de la ciutat d'Empúries o Paleàpolis.
La decadència de la ciutat romana motivada per les invasions dels ss III i V i per les males condicions naturals del port motivaren que la població d'Empúries, a l'alta edat mitjana, es refugiés al promontori de Sant Martí (l'església és esmentada ja el 842). Esdevingué la primitiva capital del comtat d'Empúries fins a les invasions normandes del s IX; el comte Gausbert féu restaurar o reedificar la població el 927. Les restes de les muralles medievals i del castell d'Empúries són del s XIII. També en aquesta època fou edificada una nova església, substituïda al començament del s XVI (1507) per l'actual, gòtica i fortificada. El castell fou incendiat el 1285 per les forces franceses de l'almirall Guillem de Lodeva. Durant la guerra contra Joan II fou pres per les forces de la reina i l'infant Ferran el 1467 i confiat a Pere de Torroella, l'escriptor i militar, que l'abril de 1468 s'hagué de rendir al duc de Lorena després d'uns quants mesos de setge. Acabada la guerra, Pere de Torroella tingué drets sobre la població i reféu les muralles. Sofrí també atacs dels pirates. El 1675 fou saquejada per les tropes del mariscal Schömberg. A partir del s XV es formà el nucli de l'Escala, i les seves condicions més favorables com a port feren que al s XVIII suplantés Sant Martí com a cap del municipi. La població anà minvant i moltes cases s'enderrocaren, fins que, modernament, a partir sobretot dels anys cinquanta i en part gràcies al boom turístic, el vell nucli ha estat refet, moltes cases han estat restaurades i habilitades com a llocs de segona residència i s'ha creat també una urbanització de torres i xalets extramurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada